Wanneer u als ondernemer tijdelijk niet in staat bent om de belastingschulden te betalen, dan kan er uitstel van betaling en een betalingsregeling worden aangevraagd.

Een reden van uitstel komt bijvoorbeeld voor in de periode wanneer vakantiegeld moet worden uitbetaald. Er is een hoger bedrag te betalen loon en een hogere aangifte loonheffing, dit kan ervoor zorgen dat u tijdelijk niet genoeg liquide middelen heeft om aan uw belastingschuld te voldoen.

Uitstel kan alleen worden aangevraagd wanneer er een aanslag is ontvangen. Voor loonheffing en omzetbelasting kan pas uitstel worden aangevraagd wanneer de naheffingsaanslag is ontvangen, dit betekent dat de betalingstermijn is verlopen u krijgt automatisch bericht van de Belastingdienst. Echter rekent de belastingdienst wel invorderingsrente over de openstaande bedragen.

Heeft u tijdelijk onvoldoende liquide middelen om aan uw betalingsverplichting te voldoen? Onze adviseurs geven u graag gedegen advies, daarnaast kunnen wij ook voor u bemiddelen inzake het treffen van een betalingsregeling met de Belastingdienst.

 

Wilt u meer informatie of advies? Neem dan vrijblijvend contact op met onze MKB-adviseurs:

Boekhouding Twente
Lasondersingel 151
7514 BR Enschede
Telefoonnummer: 053-8200915
Email: info@boekhoudingtwente.nl
https://boekhoudingtwente.nl